Beta Analytic fjerner avbestillingskostnader og delbetaling

Beta Analytic, et profesjonelt ISO/IEC 17025:2005-sertifisert radiokarbondateringslaboratorium, fjerner avbestillingskostnaden og betaling for delvis analyse for prøver som er for små eller ikke gir nok karbon til datering med akseleratormassespektrometri (AMS).

For å hjelpe kundene sine bedre forenkler laboratoriet prisstrukturen for kompliserte prøver. Med umiddelbar virkning vil det ikke lenger koste noe med komplikasjoner som utilstrekkelig karbonmengde etter forbehandling, forbrenning eller syrebehandling.

Beta håper dette initiativet vil være til ekstra hjelp for kundene ved at de kan bygge opp kritiske kronologier for undersøkelseslokaliteter ved hjelp av best mulig dateringsstrategi for prøver som ofte er små eller kompliserte. Kundene kan ta bedre viktige avgjørelser ved hjelp av de «beste prøvene» som finnes etter laboratoriebehandling i stedet for å være begrenset til observasjoner fra før undersøkelsen på grunn av budsjettet.

«Dette initiativet bygger på Betas verdenskjente omfattende tjenester for kompleks prøver. Dette er i tråd med Betas engasjement for å gi kundene best mulig dateringsinformasjon og ikke bare bransjens vanlige praksis for AMS: å selge tall», fastslår Beta Analytics president Darden Hood.

Takket være nyvinninger i laboratoriet kan prøver som inneholder så lite som 100 mikrogram karbon eller mindre, analyseres med Betas standard laboratoriepraksis. Mikroprøve-AMS-analyse er ikke lenger nødvendig for disse ørsmå prøvene.

Beta holder fast på at kundene må sende så store prøver som mulig, og bare datere ørsmå prøver når det ikke foreligger noe annet alternativ.

Prøver som er fullgode for AMS-datering, men som avbestilles av årsaker som ikke har med prøvekvaliteten å gjøre, kan man fortsatt måtte betale delvis for.

Dra nytte av Beta Analytics ekspertise

Beta-teamet er tilgjengelig før, under og etter analyse for teknisk rådgivning om prøvevalg, analyseprotokoller i laboratoriet og kalibrering av rapporterte resultater.

Teknisk rådgivning ytes uten ekstra kostnad til forskere som er i tvil om hvor egnet prøvene deres er. Innsendere er velkommen til å ta kontakt med Betas eksperter før de sender prøvene for å dra nytte av deres ekspertise.

Om Beta Analytic

Beta Analytic holder til i Miami i Florida og er et profesjonelt ISO/IEC 2005:17025-sertifisert radiokarbon (AMS)-laboratorium som har vært i drift siden 1979. Laboratoriet har videresendingskontorer i Europa, Japan, Kina, Australia, Brasil, Korea og Taiwan.

Laboratoriet tilbyr karbon-14-datering av høy kvalitet innen 14 virkedager eller mindre med rapportering via internett. Resultatene er vanligvis tilgjengelige innen én uke. All teknisk konsultasjon og kvalitetssikring, inkludert kvalitetssikringsrapporter, er medregnet i prisen. Kundestøtte gis på engelsk, kinesisk, fransk, tysk, koreansk, italiensk, japansk, portugisisk, spansk og tyrkisk. Har du spørsmål, kan du sende en e-post til lab@radiocarbon.com.