Beta Analytic – radiokarbondatering siden 1979

beta-analyticFra sitt hovedkvarter i Miami i Florida revolusjonerte Beta Analytics laboratorium for radiokarbondatering fagområdene arkeologi og sen-kvartær geologi. Før selskapet så dagens lys i 1979, var radiokarbondateringer sjeldne og bare tilgjengelige gjennom små universitetslaboratorier. Det tok måneder og av og til år å få karbondateringsresultater. Laboratoriets målsetning om å møte vitenskapens behov for rask, men nøyaktig karbondateringsanalyse var en umiddelbar suksess.

Beta Analytic ble grunnlagt av Murry Tamers, Ph.D. (Yale University), D.Sc. (Universite de Paris Sorbonne) og Jerry Stipp, Ph.D. (Australian National University). De har begge vært sentrale i utviklingen av radiokarbondateringsmetoder siden 1959 og har publisert mer enn 100 artikler. Dr. Tamers var direktør ved universitetslaboratorier for radiokarbondatering i tjue år før han kommersialiserte radiokarbondateringsanalyse i egenskap av styreleder for Beta Analytic og direktør for laboratoriet.

Selskapet legger stor vekt på nøyaktighet i arbeidet sitt. Ved å finne fram til nye teknikker og holde seg à jour med den nyeste teknologien, og lære opp kvalifiserte vitenskapsfolk slik at de kan ligge i forkant av etterspørselen, har Beta Analytic opprettholdt sin urokkelige målsetning om kvalitet opp gjennom årene.

In what instances would Beta Analytic advise a client that the sample is unlikely to yield a reliable date?
Disclaimer: This video is hosted in a third-party site and may contain advertising.

Derfor bør du velge Beta Analytic til radiokarbondatering?

Raskeste AMS-service verden over: resultater innen 3–14 virkedager

BETA kan tilby hurtig service fordi alle analysene gjøres ved egne fasiliteter. Laboratoriet har flere akseleratorer med svært høy redundans for reservedeler, noe som sikrer at leveringstidene innfris konsistent.

Mer enn 30 års kontinuerlig erfaring og ledende på sitt felt

Siden 1979 har Beta Analytic vært verdensledende innen karbon-14-målinger, og har i løpet av denne tiden rapportert tusenvis av dateringer. Målsetningen om høy kvalitet på både resultater og service har sikret BETA anerkjennelse fra statlige, akademiske og kommersielle organisasjoner over hele verden.

Alle analyser utføres internt av heltidsansatte fagfolk

Laboratoriet har sitt eget heltidsansatte personale med teknikere og vitenskapsfolk som gjerne jobber overtid for å innfri avtalt leveringstid. Laboratoriet benytter seg ikke av såkalt «satellittdatering» – der enkeltstående grafittprøver prepareres i eksterne laboratorier og deretter settes ut til en AMS-fasilitet for selve målingen.

Ubegrenset teknisk konsultasjon

Beta Analytics forskningspersonale og tekniske ledere setter pris på diskusjon før, under og etter analysen. Kunden betaler ingenting for konsultasjon.

Sikker tilgang via internett til resultater, prøvebilder og kvalitetssikringsrapporter

Kunden har internettilgang til resultatene fra alle typer enheter og kan laste ned kalibrerings- og kvalitetssikringsrapporter døgnet rundt via den mobilresponsive resultatportalen på laboratoriets nettsider.

Kundestøtte på ti språk

Beta Analytic har medarbeidere som gir hjelp og råd på kinesisk, engelsk, fransk, tysk, italiensk, japansk, koreansk, spansk og portugisisk.

Spørsmål besvares innen 24 timer

Beta Analytic har et eget kundestøtteteam som hjelper kunder verden over i forbindelse med forsendelse og gir råd under prosedyren for innsending og analyse via e-post, telefon og internettchat.

Priser i alle viktige valutaer

Alt etter hvilken del av verden du holder til i, kan laboratoriet oppgi priser i AUD, EUR, GBP, RMB, TWD, KRW og USD.

Enkel forsendelse til en rekke videresendingsfasiliteter

Laboratoriet har videresendingskontorer i London i Storbritannia, São Paulo i Brasil, North Sydney i Australia, Beijing og Xiamen i Kina, Nagoya i Japan, Seoul i Sør-Korea og Taipei i Taiwan. Alle pakker som sendes til disse kontorene, videresendes til Miami med kurértjeneste over natten for Beta Analytics regning.

Tracerfritt laboratorium – vi tar ikke imot biomedisinske prøver

For å eliminere risikoen for krysskontaminasjon tar ikke laboratoriet imot farmasøytiske prøver med «tracer-karbon-14» eller andre materialer som inneholder kunstig karbon-14 (14C).

Verdens første ISO/IEC 17025:2005-sertifiserte karbon-14-dateringslaboratorium

Beta Analytic var det første radiokarbondateringslaboratoriet i verden som ble sertifisert i henhold til ISO/IEC 17025:2005 og driver i samsvar med styringssystemkravene i ISO 9001:2008. Siden 2008 har laboratoriet årlig fått ISO 17025-sertifisering etter uavhengige revisjoner utført av Perry Johnson Laboratory Accreditation (PJLA), som viser at Beta Analytics tekniske kapasitet, styring, fasiliteter og virksomhetsdrift konsistent er opprettholdt på en høyest mulig standard.

Beta Analytics betalingsvilkår

Beta Analytics retningslinjer for retur av resterende prøver

Kalibrering av radiokarbondateringsresultater


Why is it important for a radiocarbon dating lab to be tracer free?
Disclaimer: This video is hosted in a third-party site and may contain advertising.